Bak kulissene hos Strømmen Barne- og Ungdomsteater

Forrige fredag markerte startskuddet for vårt spennende prosjekt med en fullsatt sal på Folkets Hus. Skuespillere, foreldre som bidrar med dugnad, og ensemblet vårt var samlet for å begi seg ut på et nytt eventyr som vil kulminere i en fantastisk storforestilling i januar 2023. Fredagen var merket som «Leseprøve», der skuespillerne mottok sine roller og leste manuset for første gang. Den første leseøkten fant sted på scenen foran et publikum på over 100 mennesker, og spenningen, latteren og entusiasmen smittet raskt over på alle tilstedeværende.

Dette prosjektet bringer sammen nesten 70 skuespillere og 12 «rekrutter» fra våre yngste grupper, som har fått muligheten til å være med i ensemblet. Skuespillerne er delt inn i 3 cast og bidrar som ensemble når de ikke spiller sine egne roller. Sammen utgjør vi en stolt gjeng på over 80 barn og Maria Petronella Muri Nygren, vår kunstneriske leder.

Maria – Hjertet av teateret:

Maria har vært en uunnværlig del av Strømmen Barne- og Ungdomsteater i over 12 år, og dette er hennes sjette år som hovedinstruktør og kunstnerisk ansvarlig. Med et høyt engasjement og en smittende energi er vi alle enige i at vi er heldige som har Maria som vår ledestjerne og inspirasjonskilde.

Her deler hun sine tanker om sin egen og teaterets rolle: ‘Jeg er veldig klar over hvilken påvirkningskraft teateret har på barn og ungdom og de mulighetene jeg har til å påvirke gjennom det jeg driver med. Derfor legger jeg stor vekt på at våre forestillinger skal oppnå høy kunstnerisk kvalitet, pedagogisk verdi og samfunnsrelevans, slik at de gir rom for dyp refleksjon i unge sinn.’

For Maria er teateret mer enn bare en form for underholdning. Det er trening i empati, forståelse og sosialt potensial. Hun bærer ansvaret med en lidenskap som smitter alle rundt seg og skaper et miljø der hver enkelt interesse blir verdsatt, og der alle kan være seg selv. På teateret skal man alltid forvente smil, støttende omgivelser og rause medmennesker.

Hennes manus går aldri på kompromiss med kvalitet og er alltid dypt forankret i dagens samfunn. Hvert ord og hver scene er utformet for å inspirere til dype refleksjoner i unge sinn.

Strømmen Barne- og Ungdomsteater er ikke bare et sted for kunstnerisk utfoldelse, det er en arena for personlig vekst, fellesskap og læring. Maria og vårt dedikerte team er forpliktet til å skape en trygg og støttende atmosfære der barn og ungdom kan utforske sine talenter, utvikle empati og forståelse, og skape minner som varer livet ut.

Vi gleder oss til å oppleve hva denne sesongen har å by på, og vi ønsker dere alle hjertelig velkommen til å bli med oss på denne spennende reisen.