Hva er vel et teaterstykke uten kostymer?

For våre talenter ved Strømmen barne- og ungdomsteater er drømmen om å skape noe helt spesielt på scenen en kilde til glede og inspirasjon. Denne gleden og inspirasjonen ser vi i deres øyne gjennom hele sesongen, fra øvelser foran speilet hjemme, til de intense øvingshelgene på teateret. Alt bygger opp til den store dagen i januar 2024 når teaterstykket går live. Vi vet det er mye de ser fram til – og det gjør vi foreldre også. En av de store gledene for barna og ungdommen er uten tvil det å innta sin rolle med all sin prakt, på en scene som transporterer dem til en annen verden og i kostymer som hjelper dem å gi liv til karakterene og historien som utspiller seg. Dette er noe som blir til virkelighet gjennom et høyt engasjement og innsats fra både store og små.

Kreative kostymer = Teatermagi

Strømmen barne- og ungdomsteater er foreldredrevet og består av mange ildsjeler. I vår kostymegruppe, ledet av Katrine, er vi i gang med å gjøre drømmene til virkelighet. Vi brenner for å gi barna sjansen til å skinne på scenen og dele sine kreative talenter med verden. Kostymene er mer enn bare klær; de er portene til fantasien, de lar barna leve ut sine drømmer og dele dem med andre. De er essensielle for å oppfylle barnas teaterdrømmer.

Den første dugnadshelg ble brukt til å ta fatt på Kostymekatalogen, som fungerer som vår kreative veiviser og kostymeplan. Vår dedikert dugnadsgjeng er godt i gang med å finne frem tekstiler og antrekk fra tidligere forestillinger som kan gjenbrukes for å skape kostymer for hovedrollene, fiskerne, lokalbefolkningen, øy-boerne og til og med en mystisk havskilpadde.

Vi tror på å gi nytt liv til gamle skatter, og kostymene våre er levende bevis på dette. Bærekraft og gjenbruk er viktig for Katrine, kostymegruppa og teateret. Katrine utdyper:

«I tillegg til å bruke og tilpasse tidligere kostymer, tråler vi ofte loppemarkeder for å finne de unike elementene som gir liv til våre forestillinger. Men for å kunne glede barna våre med riktige kostymer og tilbehør som de er stolte av å bære, trenger vi også støtte fra vårt nærmiljø og sjeler som er villige til å donere gamle og nye «skatter». Vi oppfordrer derfor alle til å se i skap, loft og kjellere – kanskje har du akkurat det som trengs for å bringe årets forestilling til liv.»

Vil du bidra til å skape teatermagi?

Kostymer er med å skape teatermagi, og vi håper du kan bidra. Har du, eller kjenner du noen – en nabo, besteforelder, tante, kollega – som ville glede seg over å gi skapene sine en ryddesjau og samtidig glede 90 barn ved Strømmen barne- og ungdomsteater med noe fra Katrines ønskeliste? Vi står klare med åpne og takknemlige armer for å motta dine skatter, gamle som nye.

Her er Katrines ønskeliste:

Har du noe av dette du vil sponse oss med? Ta kontakt med Katrine på katjakm81@gmail.com eller sms til 93 02 58 23. Hvis du har mye og ikke får levert dette til oss på teateret, så kan vi også komme og hente dersom du ikke bor så langt unna. Send en melding så følger vi opp.

Sammen kan vi gi liv til teaterdrømmene til våre unge stjerner og skape uforglemmelige øyeblikk på scenen. Takk for din støtte!