Plastelinabrann og skyldklump i magen

I 2021 fikk Maria jobben med å representere Norge i et større nordisk prosjekt som jobber for å lage flere og bedre teatertekster for barn og ungdom 9-15 år. Skrivearbeidet pågikk i slutten av 2021 og begynnelsen av 2022 hvor også flere skuespillere i teateret bidro. Så teksten er altså utviklet i samarbeid med flere av barna i teateret og resultatet ble «Plastelinabrann og skyldklump i magen». Teksten er nå oversatt til svensk og finsk-svensk, og spilles i 2023 på 2 plasser i Sverige, 3 i Norge og 1 i Finland.

Den 15. og 16. april viser Strømmen barne- og ungdomsteater frem forestillingen på Folkets Hus på Strømmen. De fleste av ungdommene som bidro til skrivearbeidet er å se på scenen.

Det er gratis for skuespillere i teateret, men dere må kjøpe en gratisbillett for å sikre plass.

Pris voksne: 180,-

Pris barn: 100,-

Om forestillingen

Mamma gråter, pappa er syk, verden virker håpløs og alt er Lilos skyld. 

Det er flere år siden Lilos bror døde i en plastelinabrann. Broren har etterlatt seg store hull og hullene har Lilo fylt med skyldfølelse. 

Vi følger Lilo inn i et absurd drømmeunivers, der en grevling biter henne i leggen og hun plutselig må konkurrere mot regjerende verdensmester i plastelina. X-man-revolution er botansvarlig og hun må hoppe fra broer og krabber inn i hvaler med søppel i magen. I drømmen blir Lilo nødt til å ta et oppgjør med skyldklumpen som har lagt seg i magen. 

Lilo må hoppe, på nytt og på nytt, helt til Lilo skjønner, at det ikke var Lilos skyld.

«Plastelinabrann og skyldklump i magen» er en fantasifull og humoristisk reise igjennom en drømmeverden, med tilpasset skuespillertekniske utfordringer for erfarne og mindre erfarne amatørskuespillere, med en alvorlig undertone om et barns skyldfølelse.