Våren 2022 arrangerer Strømmen Barne- og Ungdomsteater arrangerer for første gang teaterfestival. Alle teaterets 80 barn fra mer enn 20 ulike skoler fra Strømmen og omegn vil delta.

Alle tekster er skrevet av instruktør Maria Petronella Muri Nygren og videreutviklet sammen med barna under øvelser og forberedelser.

FORESTILLINGENE

1. De utvalgte og den magiske kista i Fantasytoria

Ups & Downs

Anbefalt aldersgrense: 4+

Ups & Downs er en tilrettelagt teatergruppe i hovedsak for barn med Downs syndrom. Teatergruppa og forestillingene settes opp i samarbeid med Ups & Downs Romerike (http://www.upsanddownsromerike.no/ )

«De utvalgte og den magiske kista i Fantasytoria» er en forestilling med musikk og magi, der de utvalgte sammen må gjøre en reise for å finne den magiske kista i det magiske landet.

2. Vi er ikke som de andre

Teaterverkstedet og Teaterfabrikken

Anbefalt aldersgrense: 4+

«Vi er ikke som de andre» består av 7 forskjellige scener som handler om å være annerledes og å stå opp for seg selv.

Scenene er selvstendige historier med karakterer som ikke har noe forhold til hverandre, før de møtes i den siste scenen i en slags oppdagelse om at de ikke er alene. Jenta som gjerne skulle vært en meitemark, gutten som helst vil bli venn med månemannen og Illy som er helt ny i Norge og ikke forstår norsk.

3. Skogbarna

Barnegruppa

Anbefalt aldersgrense: 4+

«Skogbarna» handler om barn, som av ulike grunner ikke kan bo hjemme med foreldrene sine lenger. Noen har ikke foreldre, noen har ikke gode foreldre, noen har andre grunner. Grunnen er uvesentlig, for må man bo i skogen, er grunnen god nok.

Men det er et problem. Skogbarna har bosatt seg på området til skognissene, og når de små skognissebarna finner ut av dette, er spørsmålet om de skal fortelle det til sine voksne og kaste de vekk, eller bli venn med skogbarna og la de bo der. Det er jo tross alt plass.

4. Gjennomsiktige fisker balanserer på line

Ungdomsgruppe X

Anbefalt aldersgrense: 12+

«Gjennomsiktige fisker balanserer på line» handler om unge folk, som balanserer på line i livet. Livet er en line og noen ganger er det ekstremt krevende å gå på den. Men alle går, og gjør så godt de kan.

Disse unge menneskene står ovenfor eksistensielle spørsmål, de møter problematikker, som angst, spiseforstyrrelser, å miste noen man er glad i, å miste seg selv, å undre på hva uendelighet er og hvordan man finner sin plass i et nytt miljø.

Stykket handler om å kunne ta tak i problemene sine og snakke om de, i stedet for å grave seg ned i et hull man til slutt ikke kommer seg ut av. Det handler om å leve, om å være og om å stå i det, selv om livet til tider er tøft.

5. Jeg er en som søker dekning i bomberom

Ungdomsgruppe Y

Anbefalt aldersgrense: 12+

«Jeg er en som søker dekning i bomberom» handler om ti mennesker, som har klatret ned i et fiktivt bomberom når livet ble for vanskelig. De føler seg alle alene, og alle har stått i sosiale situasjoner de føler seg ubekvemme i. Når det blir for vanskelig, flykter de. Av frykt for å bli avvist, miste kontroll, ikke vite hva man skal. Og denne frykten fører de sammen, i et bomberom, der de må ta et oppgjør med seg selv og hverandre.

For hva er de egentlig redd for? Og skal frykten for avvisning isolere de fra potensielle venner og gode opplevelser?

+ Gjestespill

Ny på mars

Anbefalt aldersgrense: 4+

Det er ikke lenger mulig for menneskene å leve på jorden. Temperaturen har nådd
kokepunktet og en voldsom pandemi herjer. Vian har reist til Mars med forsker-pappaen sin
for å finne en kur mot pandemien og muligheten for å bosette seg der.
Finnes kuren i bakken? Finnes den i vannet? Finnes den i atmosfæren eller kan skapningene som lever der
oppe sitte på svaret?

Vian blir kjent med en av dem, Rollon og et varmt vennskap oppstår,
men for faren hennes byr marsboerne på flere utfordringer enn svar.
Hvordan kan menneskene utnytte seg av disse skapningene?

I sin søken må Vian og pappaen hennes finne ut hvor langt de er villige til å gå for å redde menneskeheten, for kan vi egentlig gjøre som vi vil, bare for å redde oss selv?

Teksten er skrevet av Maria Petronella Muri Nygren og er utviklet med støtte fra Unge Viken Teater i form av idéutvikling, dramaturg Hilda Levin og økonomisk skrivestøtte. I tillegg til lån av prøvelokaler.

Regi
Erlend Rødal Vikhagen

Skuespillere
Elg Elgesem
Sacha Slengesol Balgobin
Maria Petronella Muri Nygren